Decacorona

Decacorona

DOOR SONJA VAN DER AREND & ANJA HAGENDOORN
Weet jij nog waar je was op 27 februari 2020? Op 15 maart om 18 uur? En op 23 maart? Het waren keerpunten in de Nederlandse coronacrisis: de eerste besmetting, de sluiting van scholen en horeca, de start van de intelligente lockdown. We hebben het allemaal meegemaakt, maar niet iedereen heeft deze periode hetzelfde beleefd. In deze workshop maak je je eigen coronaverhaal in tekeningen. Sonja van der Arend (Schrijfclub Wageningen) begeleidt je bij het bedenken van je verhaal, Anja Hagendoorn laat zien hoe je tot de kern komt door je verhaal te tekenen.

In het midden van de 13e eeuw werd Europa geteisterd door de pest. Giovanni Boccaccio schreef toen De Decamerone. Het is een verhaal over tien jonge mensen die de pest ontvluchtten: Florence uit, naar een villa buiten de stad. Daar hielden ze een strak schema aan. Elke middag vertelden ze elkaar verhalen, behalve op vrijdag en zaterdag, want die besteedden ze aan huishoudelijk werk en bidden. Na twee weken hadden ze elkaar 100 verhalen verteld. Die verhalen gaan niet over de pest. Maar in de workshop gaan we wel verhalen over corona maken, en dan vooral over de periode van de “intelligente lockdown”.

Sonja van der Arend
Sinds ik een roman schreef over de Europese Kaderrichtlijn Water, weet ik dat ik overal een verhaal van kan maken. En ik heb toen ontdekt hoe leuk het is om samen met andere mensen en kinderen verhalen te verzinnen en te schrijven. Daarom ben ik Schrijfclub Wageningen gestart, voor mensen die graag willen schrijven.
 
Linkedin

Anja Hagendoorn
Ik ben informatietekenaar en projectadviseur. Vanuit mijn bedrijf VONK voor je leefomgeving breng ik overheden, maatschappelijke organisaties, burgers en ondernemers bij elkaar en ik help ze hun ideeën op elkaar af te stemmen, samen plannen te maken én deze te realiseren.  Om te kunnen samenwerken, is het wel zo handig als je elkaar ook begrijpt. Beelden helpen daarbij. Met duidelijke tekeningen toon je de essentie en geef je structuur aan je verhaal. Het gevolg? Je snapt elkaar beter, de uitwisseling krijgt meer waarde en maakt het verhaal krachtiger en beter uit te leggen, zodat anderen moeiteloos aanhaken. Ik teken in opdracht en ik geef workshops aan mensen die zelf willen leren om met tekeningen hun verhaal te ondersteunen.
 Linkedin

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial