Minibieb

Foto-challenge : ZOEK DE MINIBIEB!

ZinZin daagt alle Wageningers uit met een nieuwe foto-challenge: ZOEK DE MINIBIEB! Sinds een paar jaar verschijnen steeds meer kastjes op straat met gratis boeken. Iedereen kent er wel een paar, maar niemand weet ze allemaal te vinden. Door samen op zoek te gaan, kunnen we alle Wageningse minibiebs in beeld brengen.

De officiële start van de foto-challenge is op 11 juni, de landelijke dag van de minibieb.
Je hebt een maand om een of meer kastjes te fotograferen. Je eigen minibieb, die van de buren of eentje aan de andere kant van de stad. Dus maak een  mooie, grappige, lieve foto, waarin je het karakter van de minibieb weergeeft.
Inzenden van foto’s kan tot en met 11 juli naar: info@zinzinWageningen.nl. Vergeet niet te vermelden waar je de foto hebt genomen! 

Online kaart
Samen met het nieuwe Stadslab verwerkt ZinZin de foto’s en locaties van de minibiebs tot een online kaart. Zo kunnen meer mensen meer gebruik maken van meer minibiebs. Dit doen we natuurlijk in overleg met de eigenaren – de minibibliothecarissen. We willen graag te weten komen waarom zij hun minibiebs hebben neergezet en hoe ze gebruikt worden.
De online kaart is nog maar het begin van een groter onderzoek naar de maatschappelijke betekenis van minibiebs. We hebben een aantal vragen geformuleerd voor dit vervolgonderzoek: wat is de waarde van gratis boeken? Zorgen de minibiebs voor meer contacten binnen en tussen wijken? Maken minibiebs straten, wijken en de stad aantrekkelijker en levendiger, en zo ja hoe?

Workshops en prijzen
Bij het beantwoorden van deze vragen maken we zoveel mogelijk gebruik van creatieve en participatieve methoden, zoals de foto-challenge. Die levert zowel de data voor de online kaart als een reeks mooie foto’s die de diversiteit van minibiebs laat zien. In het vervolg van het onderzoek komen meer van deze activiteiten die zowel cultuur als data opleveren.
Met deze culturele activiteiten proberen we tevens meer aandacht te trekken voor de minibiebs. Tijdens de Cultuurzomer geven we bijvoorbeeld een aantal workshops die poëzie en fotografie combineren. Hou de berichtgeving in de gaten!


Met de fotochallenge zijn gratis kaartjes te winnen voor deze workshops. Er zijn twee hoofdprijzen: voor de inzender van de mooiste/grappigste/liefste foto en voor de eigenaar van de bijzonderste minibieb

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial