Megazin

Megazin, verhalen van de Wageningse jeugd

Tijdens de cultuurzomer en in de herfstvakantie hebben veel kinderen meegedaan aan de ZinZin Verhalen Maak Wedstrijd. Veel bezochten een van onze workshops gegeven door 4 jonge Wageningse talenten.  Met de inzendingen van de wedstrijd hebben we tijdens een workshop het tijdschrift vormgegeven.

Tijdens de tweede editie van de Cultuurzomer organiseerde ZinZin workshops voor en door jongeren. Vier talenten van 18 tot 22 jaar werden getraind om workshops te geven aan jongere deelnemers. Het ging daarbij om striptekenen, gedichten schrijven, een singer/songwriter en verhalen schrijven. Dat was zo’n succes dat we in de herfstvakantie nog een aantal workshop hebben georganiseerd. Daarbij organiseerden we ook een verhalenwedstrijd. Zo ontvingen we verhalen in allerlei vormen: strips, gedichten, songteksten en ‘gewone’ verhalen met alleen maar woorden en zinnen. Tijdens de laatste workshop hebben de deelnemers de vormgeving van het tijdschrift gemaakt.

Met het tijdschrift hopen we de lezers te inspireren om zelf ook verhalen te maken. Verspreid in het tijdschrift staan daarom vier doe-opdrachten met een tip en een stappenplan, geïnspireerd op de workshops. Alle Wageningse basisscholen hebben een stapel tijdschriften ontvangen om  op school uit te delen of in een les te gebruiken.
Klik hier om Megazin online te lezen.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial