Kerstverhalen

ZinZin en de bblthk zoeken verbinding in donkere tijden

Voor de tweede keer gaan we een winter in met minder mogelijkheden om elkaar te ontmoeten en samen te zijn. In vergelijking met vorig jaar lijken de tegenstellingen tussen mensen bovendien scherper en groter. In deze verdeelde tijden zoeken ZinZin Wageningen en de bblthk de verbinding met behulp van een kleine reeks nieuwe, Wageningse kerstverhalen. Elke kerst is anders, elk jaar, voor iedereen. Sinds een aantal jaar vraagt de bblthk aan Wageningse cultuurmakers om een alternatieve kerstaankleding te verzorgen, in plaats van de aloude ballen en bomen. Dit jaar versieren ZinZin en de Schrijfclub de bblthk met nieuwe kerstverhalen, geschreven door Wageningse amateurschrijvers.

Ter inspiratie van de schrijvers organiseerden we een beelden-challenge. Hierop kregen we meer dan 50 prachtige foto’s schilderijen en tekeningen binnen. 7 Wageningse amateurschrijvers kozen tijdens een workshop een van deze beelden als inspiratie en schreven een eigen kort kerstverhaal. Deze verhalen en beelden hebben we verwerkt tot 7 prachtige kerstkaart-verhalen.

In de maand december kun je de verhalen lezen in een expositie in de bblthk en zijn de kerstkaarten te verkrijgen. Het is de bedoeling dat je daarmee ook zelf weer de verbinding zoekt met iemand die wel een kaart met een verhaal kan gebruiken. Laat je door het verhaal inspireren tot een persoonlijke boodschap die verder gaat dan de gebruikelijke kerst- en nieuwjaarswensen. Speciaal hiervoor richten we een supersfeervolle schrijfkamer in. Nog meer inspiratie nodig? De bblthk organiseert twee workshops Kerstkaarten schrijven op 18 en 19 december van 14.00 – 15.00 uur.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial