Kerstverhalen

ZinZin en de bblthk zoeken verbinding in donkere tijden

Voor de tweede keer gingen we een winter in met minder mogelijkheden om elkaar te ontmoeten en samen te zijn. In vergelijking met vorig jaar lijken de tegenstellingen tussen mensen bovendien scherper en groter. In deze verdeelde tijden zochten ZinZin Wageningen en de bblthk de verbinding met behulp van een kleine reeks nieuwe, Wageningse kerstverhalen.

Elke kerst is anders, elk jaar, voor iedereen. Sinds een aantal jaar vraagt de bblthk aan Wageningse cultuurmakers om een alternatieve kerstaankleding te verzorgen, in plaats van de aloude ballen en bomen. Dit jaar versierden ZinZin en de Schrijfclub de bblthk met nieuwe kerstverhalen, geschreven door Wageningse amateurschrijvers.

Ter inspiratie van de schrijvers organiseerden we een beelden-challenge. Hierop kregen we meer dan 50 prachtige foto’s schilderijen en tekeningen binnen. 7 Wageningse amateurschrijvers kozen tijdens een workshop een van deze beelden als inspiratie en schreven een eigen kort kerstverhaal. Deze verhalen en beelden hebben we verwerkt tot 7 prachtige kerstkaart-verhalen.

In de maand december was er in de bblthk een expositie met de verhalen en waren de kerstkaarten te verkrijgen. Ook werd er een sfeervolle schrijfkamer ingericht waarin je iemand die wel een kaart met een verhaal kon gebruiken, een van de kaarten kon sturen met een persoonlijke boodschap die verder ging dan de gebruikelijke kerst- en nieuwjaarswensen.  

Hieronder kun je de verschillende verhalen bekijken en beluisteren. 

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial