zing en schrijf

Ben je benieuwd hoe jouw eigen stem kan klinken in zang en tekst? Ontdek het in deze workshop op zondag 26 mei van 11 tot 15 uur.

Ieder mens zit vol gedachten, beelden, dromen, klanken. Zolang je ze binnen houdt, heb je alleen een vaag idee van je mogelijkheden. Wat je naar buiten brengt, krijgt vorm: een toon, een lied, een zin, een verhaal.

Experiment
Vrijuit schrijven doet hetzelfde als vrijuit zingen. Het maakt je blij en brengt je dichter bij jezelf en bij anderen. Zou je van de combinatie van samen schrijven en zingen driedubbel blij worden? Zouden zingen en schrijven elkaar kunnen versterken, en hoe dan?

Ons voorlopige antwoord op die vragen is de workshop Zing je vrij & schrijf je blij; een experiment om te kijken of de combinatie werkt. En vooral een poging en onszelf en jou te verrassen. Met speelse oefeningen en een veilige sfeer scheppen we de ruimte om vrijuit je stem te laten horen. Je hoeft niet te kunnen zingen, je hoeft geen schrijver te zijn – het mag wel.

Wat kun je verwachten?

  • Een groep van ongeveer 8 mensen
  • Vrolijkheid, veiligheid, openheid, speelse oefeningen
  • Zingen wat je schrijft en schrijven wat je zingt
  • Aandachtig luisteren: geen oordeel, wel reflectie

Wie zijn wij?
De workshop is een idee van Judith van Alebeek en Sonja van der Arend. Judith zat in de Schrijfclub van Sonja en schreef daar een keer een verhaal met zang erin. Judith is namelijk stembevrijder. Sonja vroeg zich af of ze dan niet alleen een coach creatief schrijven is, maar ook een penbevrijder.

Meer informatie over stembevrijding: www.jouwvrijemelodie.nl.

Aanmelden
Meld je aan door een mail te sturen naar schrijfclubwageningen@gmail.com. Je krijgt dan een mail met de locatie en een factuur. De workshop kost € 45 pp, inclusief drinken en versnaperingen. Lunch neem je zelf mee.

Zoek je meer schrijfactiviteiten? Ga naar: schrijvenonline.org/activiteiten

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial