Wagenings ABC

Het Wagenings ABC

In de herfstvakantie zijn inwoners van Wageningen, van jong tot oud, op zoek geweest naar letters. Letters die overal in Wageningen te vinden zijn. Tientallen deelnemers maakten ruim vierhonderd foto’s van letters die ze hadden gevonden in en rond de stad. ZinZin en de bblthk selecteerden voor elke letter de mooiste en meest Wageningse foto. Zo ontstond een nieuw alfabet, gemaakt van hekken, takken, daken, speeltoestellen en andere vormen die in de natuur en de gebouwde omgeving te vinden zijn.

De hoofdprijs was voor de fotograaf die een grote A ontdekte in een silo in de haven. Zij ontving twee prijswinnende boeken en de poster. “De prijs is een leuke verrassing, maar het zoeken naar de letters vond ik eigenlijk nog leuker,” zei zij. Ook alle deelnemers wiens foto in het Wagenings ABC staat, winnen een poster. Verder schenkt de organisatie een exemplaar aan alle Wageningse basisscholen.

De poster van het Wagenings ABC is te koop voor €6,95 bij boekhandel Kniphorst, kunst-boeken-design-koffiewinkel Imagine en in de bblthk (doordeweeks vanaf 12u en op zaterdag vanaf 11u). Kun je niet wachten met je aankoop tot de lockdown voorbij is, stuur een mailtje naar info@zinzinwageningen.nl.
De opbrengsten van de verkoop zijn bestemd voor nieuwe activiteiten van ZinZin.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial