Wagenings ABC

Zoek je mee naar het Wagenings ABC ?

Letterspeurtocht en fotowedstrijd 

Overal in Wageningen zitten letters verstopt. Ze zijn er allemaal, van AA tot ZET. Samen maken deze letters het Wagenings ABC. Wij willen ze heel graag bij elkaar zetten op een grote poster. Dan moeten we van elke letter een mooie foto hebben. Daar kunnen we wel wat hulp bij gebruiken. Ben jij een slimme letterzoeker en een flitsende fotograaf? Doe dan mee met de letterspeurtocht en fotowedstrijd van de Bblthk en ZinZinWageningen! De wedstrijd is niet alleen voor kinderen, maar voor iedereen. Je familie, buren en leraren kunnen ook meedoen.

Eigenlijk zijn de letters helemaal niet moeilijk te vinden. Je hoeft niet te graven of te klimmen en ook niet bij iemand in te breken. Het is niet zo dat wij de letters van het Wagenings ABC hebben verstopt. Ze zaten er altijd al, te wachten tot jij ze ziet. Wij hebben alleen maar besloten om de letters van Wageningen te helpen om tevoorschijn te komen.

Deze herfstvakantie gaat het gebeuren. Help je ons om ze allemaal te vinden?

Wat moet je doen? Het belangrijkste is dat je een beetje anders om je heen kijkt dan je normaal doet. Het gaat ons niet om de letters die mensen expres op gebouwen, auto’s en borden hebben geschreven. Die letters zijn te makkelijk en niet Wagenings genoeg. Het Wagenings ABC is gemaakt van letters die niemands bedoeling waren. Van letters die per ongeluk zijn gegroeid in een boom. Of die zijn verborgen in een hekje of de stenen van een huis. Misschien zelfs verstopt in de lamp van een auto. Letters die daarom nergens anders te vinden zijn dan in Wageningen.

Hier zijn een paar voorbeelden. Zie je de letters op deze foto’s? Dan kun je zelf vast heel goed letters zoeken!

Dus: ga deze herfstvakantie naar buiten en kijk goed om je heen. Zie je een letter, maak dan een foto of neem iemand mee om dat voor je te doen. Hoofdletters en kleine letters zijn allebei welkom. Post je foto’s op Instagram met #WageningsABC, #Zinzinwageningen en #bblthk, of mail ze naar info@zinzinwageningen.nl. Wij kiezen de mooiste, grappigste, meest Wageningse foto’s uit voor de poster van het Wagenings ABC. Staat jouw foto erbij? Dan krijg je de poster als prijs! Je kunt je foto’s opsturen tot 1 november.

Met het inzenden van je foto geef je ZinZin en de Bblthk toestemming om je foto te gebruiken.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial