Verhalenworkshops

ZinZin organiseert tijdens de Kinderboekenweek en in de herfstvakantie een Schrijfclub met 4 verhalenworkshops. Er zijn workshops op 9, 18 en 21 oktober. Met de verhalen die je in de workshops maakt kunnen meedoen met de  Verhalenwedstrijd. De workshops zijn gratis, maar je moet je wel even aanmelden op info@zinzinwageningen.nl

Schrijfclub Sonja van der Arend
Hoe schrijf je een verhaal? Door het te doen! Bij de Schrijfclub ontmoet je leeftijdsgenoten die ook graag verhalen verzinnen: een boek, een rap, een strip of iets heel anders. Samen ontdekken we wat een verhaal spannend, grappig of mooi maakt. Soms krijg je een opdracht, soms bedenk je alles zelf. Altijd krijg je een leuke tijd en nieuwe ideeën.

9 oktober 11.00 – 12.15
leeftijd: 10 – 14 jaar
aantal deelnemers: 10
de Bblthk
Stationsstraat 2

Kijk eens goed: ken jij Wageningen wel echt?  Ettie Edens
Bekijk de stad met de ogen van een schrijver
Ik ben Ettie, een jonge schrijver, en in deze schrijfworkshop neem ik je mee op ontdekkingsreis. We gaan met een verhalende, avontuurlijke blik de stad in, op zoek naar geheimzinnige zaken, interessante personen en merkwaardige situaties. Zo vind je de inspiratie voor je eigen verhaal.

18 oktober 14.30 – 16.00
leeftijd: 8 – 11 jaar
aantal deelnemers: 10
locatie: Binnenstadswinkel, 
Hoogstraat 23

Durf jij te dichten?    Ellen van der Kolk
Een dichter is een tovenaar, want je kunt overal over dichten. Je kunt een gedicht schrijven over iets dat niet bestaat. Misschien maakt iemand wel een gedicht zonder woorden. Of een gedicht dat geluid maakt. Maar je kunt ook gewoon dichten over het zand op het strand. Lijkt jou dat leuk? Kom dichten dan! Ik ben Ellen, de nieuwe stadsdichter van Wageningen, en ik neem je graag mee op avontuur in de oneindige wereld van poëzie.

21 oktober 14.00 – 15.30
leeftijd: 8 – 14 jaar
aantal deelnemers: 10
locatie: Bblthk
Stationsstraat 2

Tijdschrift maken    ZinZin
Kom je meedoen het eerste literaire jeugd-tijdschift van Wageningen te maken? Met zo veel mogelijk van de inzendingen van de Verhalen-Maak-Wedstrijd gaan we vandaag een tijdschrift maken. Je leert waar je op moet letten bij het opmaken van een pagina en met papier, schaar, lijm, potloden, verf, etc gaan jullie er een mooi tijdschrift van maken. 

31 oktober 13.00 – 15.00
leeftijd: 8 – 14 jaar
locatie: Superette
Geertjesweg 56

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial